+34 977 249 848
info@gremitarragona.com

QUI SOM?

Gremi Tarragona > QUI SOM?

ORÍGENS

Els inicis de l’activitat del Gremi d’Industrials Instal·ladors Electricistes, Fontaners i Afins de la Comarca del Tarragonès, daten de principis dels anys 40, com a Gremio del Metal adscrit a la Delegación Provincial de Sindicatos de Tarragona.

Ens trobem en una Europa immersa de ple en la II Guerra Mundial, i amb una Espanya que, després dels efectes de la Guerra Civil, intenta posar els puntals per a reconstruir un país destrossat. En aquest entorn bèl·lic es comença a cimentar l’autarquia econòmica en que va viure el territori espanyol durant els anys 50 i 60 i, a tot el territori, es potencien associacions sindicals per a col·laborar amb la política social del Règim.

En aquest ambient de companyonia, neix el Gremio Sindical Comarcal del Metal, al “servei del Règim”.

A principis dels anys 70, quan el Règim es comença a debilitar i Espanya es troba en un procés d’obertura econòmica cap a l’Europa democràtica, es pren el nom d’Agrupación Comarcal de Tarragona i, és en aquest moment, quan comença a tenir una estructura més semblant a l’actual. Es tracta d’una associació empresarial que defensa els interessos dels associats; quedant-se al marge de les polítiques socials que encara dicta el Règim.

És a finals dels 70, i en ple procés de democratització de l’Estat Espanyol, quan el Gremi pren la denominació i estructura actuals tot i que, evidentment, s’han produit alguns canvis derivats de l’evolució social.

PERFIL

Actualment, el Gremi d’Industrials Instal·ladors Electricistes, Fontaners i Afins de la Comarca del Tarragonès, és el gremi d’instal·ladors més gran de la província i està format per petites i mitjanes empreses del sector, que mouen una part important de l’economia del nostre territori.

El Gremi forma part de l’Associació de Gremis d’Electricitat, Fontaneria i Afins de la Província de Tarragona, que té la seva seu a les mateixes instal·lacions que el Gremi té al C/Estany núm. 10, nau 19, del Polígon Industrial Riu Clar, de Tarragona. Aquesta Associació està formada per altres gremis de la província i actua com a braç executor de les diferents accions que es treballen i proposen des dels gremis que en formen part.

Tenint en compte el volum de negoci que mouen les instal·lacions a la província, es fa evident que els professionals lligats a les instal·lacions, tinguin la necessitat de ser representats per una associació empresarial forta com és el Gremi d’Industrials Instal·ladors Electricistes, Fontaners i Afins de la Comarca del Tarragonès. Des del Gremi vetllem pels interessos dels socis i del sector.

GOVERN

Actualment, i des del 15 de desembre de 1999 (reelegit per última vegada el 2 de desembre de 2019), el president del Gremi és el Sr. Josep Miró i Soldrà, que compta amb el suport i col·laboració de la resta de membres de la Junta Directiva.