+34 977 249 848
info@gremitarragona.com

QUI SOM?

Gremi Tarragona > QUI SOM?

ORÍGENS

Els inicis de l’activitat del Gremi d’Industrials Instal·ladors Electricistes, Fontaners i Afins de la Comarca del Tarragonès, daten de principis dels anys 40, com a Gremio del Metal adscrit a la Delegación Provincial de Sindicatos de Tarragona.

Ens trobem en una Europa immersa de ple en la II Guerra Mundial, i amb una Espanya que, després dels efectes de la Guerra Civil, intenta posar els puntals per a reconstruir un país destrossat. En aquest entorn bèl·lic es comença a cimentar l’autarquia econòmica en que va viure el territori espanyol durant els anys 50 i 60 i, a tot el territori, es potencien associacions sindicals per a col·laborar amb la política social del Règim.

En aquest ambient de companyonia, neix el Gremio Sindical Comarcal del Metal, al “servei del Règim”.

A principis dels anys 70, quan el Règim es comença a debilitar i Espanya es troba en un procés d’obertura econòmica cap a l’Europa democràtica, es pren el nom d’Agrupación Comarcal de Tarragona i, és en aquest moment, quan comença a tenir una estructura més semblant a l’actual. Es tracta d’una associació empresarial que defensa els interessos dels associats; quedant-se al marge de les polítiques socials que encara dicta el Règim.

És a finals dels 70, i en ple procés de democratització de l’Estat Espanyol, quan el Gremi pren la denominació i estructura actuals tot i que, evidentment, s’han produit alguns canvis derivats de l’evolució social.

PERFIL

Actualment, el Gremi d’Industrials Instal·ladors Electricistes, Fontaners i Afins de la Comarca del Tarragonès, és el gremi d’instal·ladors més gran de la província i està format per petites i mitjanes empreses del sector, que mouen una part important de l’economia del nostre territori.

El Gremi forma part de l’Associació de Gremis d’Electricitat, Fontaneria i Afins de la Província de Tarragona, que té la seva seu a les mateixes instal·lacions que el Gremi té al C/Estany núm. 10, nau 19, del Polígon Industrial Riu Clar, de Tarragona. Aquesta Associació està formada per altres gremis de la província i actua com a braç executor de les diferents accions que es treballen i proposen des dels gremis que en formen part.

Tenint en compte el volum de negoci que mouen les instal·lacions a la província, es fa evident que els professionals lligats a les instal·lacions, tinguin la necessitat de ser representats per una associació empresarial forta com és el Gremi d’Industrials Instal·ladors Electricistes, Fontaners i Afins de la Comarca del Tarragonès. Des del Gremi vetllem pels interessos dels socis i del sector.

GOVERN

Actualment, i des del 15 de desembre de 1999 (reelegit per última vegada el 2 de desembre de 2019), el president del Gremi és el Sr. Josep Miró i Soldrà, que compta amb el suport i col·laboració de la resta de membres de la Junta Directiva.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recollir informació estadística. Si contínua navegant considerem que accepta la seva utilització.